McLarens verwerft expertisebureau Vanderwal & Joosten bv; “Overname opent nieuwe markten in Europa en voegt mogelijkheden voor expertise in de constructie en aansprakelijkheid toe”


McLarens, een wereldwijd opererend en onafhankelijk expertisebedrijf  met 200 kantoren en 1.500 medewerkers verspreid over 40 landen, , kondigt vandaag e strategische overname aan van Vanderwal & Joosten BV (VWJ), dat het omschrift als ‘toonaangevend in Nederland op het gebied van CAR, techniek, aansprakelijkheid en Property’.

Met meer dan 25 jaar ervaring bestaat VWJ uit een team van meer dan 30 experts, ingenieurs en juristen, dat verspreid gevestigd is over vier kantoren in Eindhoven, Rotterdam, Schiphol en Utrecht en van daaruit haar klanten nationaal en internationaal bedient. De experts van VWJ leveren diensten op het gebied van technische schade-expertise en -onderzoek, gericht op de bouw, civiele techniek en machinebouw, property, maar ook materiële aansprakelijkheid en medische aansprakelijkheid.

Natuurlijke stap

 VWJ is sinds 2007 al betrokken als affiliate voor McLarens in Nederland. “De overname vormt daarom een natuurlijke voortzetting van deze vertrouwde relatie en past perfect in de strategie van zowel McLarens als VWJ om uit te breiden naar continentaal Europa. VWJ zal aanzienlijke technische expertise en onderzoeksvaardigheden op het gebied van bouw, techniek en aansprakelijkheid toevoegen aan McLarens succesvolle schade-expertise- en claimsactiviteiten”, aldus het bureau in een persbericht.

Het overgenomen bedrijf blijft onder leiding staan van Gerrit Taal, algemeen directeur. Hij wordt ondersteund door het huidige directieteam en management, die allemaal in hun functie aanblijven: Sidney Boogaard als financieel directeur en Klaas Brand als operationeel directeur. De werkzaamheden worden onder de eigen naam voortgezet.

 “In de loop der jaren hebben we een sterk samenwerkingsverband opgebouwd met VWJ en haar geweldige team. Onze relatie is verdiept en we zijn steeds hechter geworden naarmate VWJ verder groeide”, aldus Gary Brown, Chief Executive Officer van McLarens. “We bewonderen de zeer bekwame technische experts van VWJ die gepassioneerd zijn in het oplossen van de meest complexe claims en dat doen ze met hoge mate van professionaliteit. Hun werkethiek, waarden, loyale klantenkring en interne cultuur vullen onze organisatie aan. We heten VWJ en hun klanten van harte welkom in de familie van McLarens. ”

Gerrit Taal, algemeen directeur bij VWJ, voegt toe: “ We zijn verheugd en verwelkomen de overname. Als een al lang bestaande affiliate van McLarens, hebben we altijd geloofd in ons strategisch partnerschap en gedeelde visie over het opbouwen van een succesvol wereldwijd schade-expertisebedrijf. De onmiskenbare toewijding van McLarens om excellente kwaliteit en professionele expertisediensten aan haar klanten te leveren, wordt gedeeld door die van ons.”

Hij vervolgt: “Onze twee bedrijven lijken verbazingwekkend veel op elkaar in hun bedrijfsfilosofie en cultuur. Wij zijn transparant en klantgericht in alles wat we doen. Wij zien natuurlijke synergiën met McLarens en een sterk groeipotentieel bij het verder opbouwen van een sterk expertisebureau in Nederland en continentaal Europa. Ons hele managementteam is enthousiast over de toekomst en klaar om de krachten te bundelen met McLarens.”

McLarens heeft 100% van het eigen vermogen van VWJ gekocht. De financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt

Gerrit Taal