Jeroen Hopman, nieuwe Manager Lekdetectie en Reconstructie bij Polygon Nederland


Polygon, specialist in herstel na water- en brandschade, het opsporen van lekkages, document herstel en in het leveren van tijdelijke klimaatoplossingen. Diensten, heeft het team onlangs uitgebreid met de komst van Jeroen Hopman. Hij is aan de slag gegaan in de functie van Manager Lekdetectie en Reconstructie, de divisie binnen Polygon die de afgelopen jaren een groei doormaakt. 


De veelzijdigheid van de functie en het werken met zijn team is wat hem vreugde brengt in zijn werk. “Het maatschappelijk karakter spreekt mij enorm aan. Ik ervaar dat Polygon normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan en de mens voorop staat:, aldus de nieuwe Manager Lekdetectie, volgens wie men en techniek centraal staan. Hij heeft er dan ook het volste vertrouwen in dat hij de mensen binnen het team nog meer kan laten uitblinken in wat zij doen en waar zij goed in zijn.

Binnen het nieuwe bouwbesluit ziet Jeroen mooie kansen voor Polygon in de toekomst. Het testen en certificeren van de luchtdichtheid van panden en woningen is hier onderdeel van. Middels  blowerdoortesten kunnen luchtlekkages worden opgespoord waardoor energieverlies wordt voorkomen. Diensten zoals deze vergen training en opleiding van de specialisten die de handeling uit gaan voeren. Ook hierin zal Jeroen een toonaangevende rol hebben.

Lekkage opsporen zonder gevolgschade

De afdeling Lekdetectie en Reconstructie binnen Polygon voert lekdetectie onderzoeken non-destructief uit. Door middel van 12 technieken, zoals vochtmeting, drukmeting, thermografie, endoscopie, akoestiek, traceergas of kleurstof, wordt een lekkageplek in 95 – 98% van de onderzoeken nauwkeurig gevonden en komt er geen onnodig hak- en breekwerk aan te pas. Polygon heeft specialisten in dienst die een volledig onderzoek uitvoeren om de lekkage nauwkeurig te lokaliseren, waardoor naastliggende gedeeltes vrij van schade blijven. Hierdoor worden kosten bespaard en gevolgschade voorkomen.