Jeroen de Haas en Peer van Oosterhout kiezen met eigen kantoor weer voor het vakinhoudelijke (maritieme) expertisewerk

Na gezamenlijk meer dan een halve eeuw ervaring te hebben opgebouwd als maritiem expert, hebben Jeroen de Haas en Peer van Oosterhout besloten om hun carrière voort te zetten onder eigen naam:  de Haas | van Oosterhout B.V. Begin deze week kondigden beide ervaren maritieme experts de start aan van hun nieuwe onderneming in de maritieme expertise en openden zij  samen met Joyce van de Geijn de deur naar hun nieuwe kantoor, gevestigd in het hart van het Scheepvaartkwartier aan de Veerkade 8 in Rotterdam.  “Het begin van een nieuw tijdperk. Met deze stap verwezenlijken we de wens om ons volledig te kunnen gaan richten op de vakinhoudelijke invulling van ons werk”, lichten beide businesspartners toe, die allebei in de loop der jaren een reputatie hebben opgebouwd op hun afzonderlijke vakgebieden.

“Het was voor ons beiden meer dan een voorrecht om gedurende de afgelopen 18 jaar onderdeel te zijn geweest van BMT en in die periode leiding te hebben mogen geven aan de expertisegroep. Gedurende deze periode zag de expertisegroep zich ontwikkelen van een klein regionaal kantoor van zeven experts in 2002 tot een van de grootste spelers ter wereld met meer dan 75 medewerkers en vestigingen in vijf verschillende landen. Naast bestuurders zijn we ook altijd experts gebleven. Echter bij een dergelijke omvang wordt het steeds lastiger om de uitdijende managementtaken te blijven combineren met een steeds groeiende expertise portefeuille en was het tijd om een keuze te maken. Met overtuiging hebben we voor de inhoud van het expertisewerk gekozen en daar het verdere verloop van onze carrière op in te zetten.”

Markt verandert

Daarnaast zeggen De Haas en Van Oosterhout al langere tijd te merken dat de internationale maritieme expertisemarkt drastisch aan het veranderen is. “De meeste grote expertisekantoren zetten in op volume. De aandacht voor specialistische kennis, die continue vraagt om investering, studie en onderzoek komt daarbij steeds verder onder druk te staan. Tegelijkertijd zien we vanuit de markt dat er een steeds grotere vraag komt naar dit soort specialistische kennis omdat belangen en complexiteit van de zaken groter worden. Verzekeraars en rederijen komen er steeds meer achter dat een echte specialist van toegevoegde waarde is omdat het vaak een ander beeld op een oorzaak of aansprakelijkheids-vraagstuk kan geven. In de internationale scheepvaart gaat het daarbij altijd om aanzienlijke bedragen. Daar zien we voor ons mogelijkheden, niet alleen voor onze eigen specialisaties maar ook die van onze experts die hetzelfde te bieden hebben en dat graag in een inspirerende omgeving uit willen bouwen.”

Jeroen de Haas wordt internationaal gezien als autoriteit op het gebied van ongevallen met containerschepen, in het bijzonder overboord slaan van containers en branden aan boord. Peer van Oosterhout is een veel gevraagd expert op het gebied van complexe casco schades, technisch P&I onderzoek, luxe jachten en brandstof kwaliteit en is daarnaast arbiter bij Unum. (Nederlands Arbitrage Platform voor Scheepvaart en Transport). Beiden hebben uitgebreide ervaring als getuige deskundige in binnen- en buitenlandse arbitrage en rechtszaken.

Rob van Uffelen, expert op het gebied van gevaarlijke lading, heeft zich ook bij het kantoor aangesloten. Vanaf 1 november wordt het team verder versterkt door James van der Heiden en Willem van Gils, beide experts met vele jaren ervaring. Daarnaast worden gesprekken gevoerd met andere experts met een bewezen staat van dienst voor verdere uitbreiding.

Voor meer info: tel. +31 (0)10 303 75 20email: info@marine-expert.com;
website https://marine-expert.com.