IFV verwelkomt Peter Bos als kwartiermaker Onderzoek en Onderwijs

Het Instituut Fysieke Veiligheid (IFV) is het publieke kennisinstituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg dat zich inzet om met onderzoek, onderwijs, informatie en ondersteuning, de veiligheidsregio’s, Rijksoverheid en crisispartners onderling te verbinden en te versterken. Peter Bos start per 1 februari als kwartiermaker Onderzoek en Onderwijs bij het IFV om de positie als gezaghebbend instituut voor crisisbeheersing en brandweerzorg als partner in de wetenschappelijke, onderzoeks- en hbo-wereld te verstevigen. 

Bos zal deze nieuwe functie voorlopig vervullen naast zijn huidige functie van algemeen directeur-secretaris van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU). Vanaf juni 2021 zal hij bij de VRU afscheid nemen. Daarnaast is hij ook werkzaam als bijzonder hoogleraar crisisbeheersing en nationale veiligheid aan de Nederlandse Defensie Academie.

IJle Stelstra, algemeen directeur IFV, is verheugd met de komst van Peter Bos: ‘Met zijn brede expertise en visie op het werkveld van de crisisbeheersing en brandweerzorg is hij in staat om het IFV als hoogwaardig kennisinstituut mede te helpen versterken. Peter heeft een groot netwerk in de academische en hbo-wereld waarmee we de verbinding tussen wetenschap en het veld nog beter tot stand brengen. Met zijn inzet kunnen wij als IFV een volgende stap zetten om onze onderzoeken nog beter te laten aansluiten op nieuwe ontwikkelingen in deze wereld.’ 

Het IFV is als organisatie continu in beweging waarbij onderzoek en onderwijs belangrijke aandachtsgebieden zijn om Nederland veilig en weerbaar te houden. ‘Ik kijk er naar uit om juist nu bij het IFV te starten. Een mooie organisatie die volop in beweging is, waarbij ik de ruimte krijg om te vernieuwen en een herziene visie te formeren binnen Onderzoek en Onderwijs,’ aldus Bos.

Bron en foto IFV