Herstel versus schadevergoeding is het nieuwe onderwerp van serie TV-uitzendingen met de Bureaus

Deze zaterdag is De Bureaus opnieuw te zien bij het RTL-Z programma ‘Doe maar Duurzaam’. De vorige drie afleveringen gingen over het afhandelen van een whiplash-schade. De nu volgende serie van drie uitzendingen zal gaan over herstel versus schadevergoeding.

‘Of herstel belangrijker is dan schadevergoeding hangt vooral af van de wensen van de betrokkene zelf. We zien in ieder geval dat het niet vanzelfsprekend is dat in een vroeg stadium het herstelproces al wordt opgestart’, aldus Francie Peters, directeur van de Bureaus. ‘Het zou goed zijn als branche na te denken of met een eerdere focus op herstel het letselschadeproces bevorderd kan worden’.

In navolging van de reeks televisie-uitzendingen zal in mei de tweede aflevering van de podcast ‘Over Letsel’ gelanceerd worden. Hierin worden de onderwerpen uit de afleveringen van RTL-Z nog verder uitgediept.

Iedere drie maanden zal in de Tv-uitzendingen een ander thema worden besproken. De drie afleveringen over het onderwerp ‘herstel versus schadevergoeding’ zullen te zien zijn op zaterdag 30 april, 4 juni en 18 juni om 17.30 uur bij RTL-Z. Elke uitzending heeft twee herhalingen op de daaropvolgende zondag van 16:30 uur tot 17:00 uur en op de daaropvolgende maandag en donderdag van 7:30 uur tot 8:00 uur.

Na afloop worden de uitzendingen ook gepubliceerd op de YouTube pagina van de Bureaus.