De Letselschadehulpdienst geeft nieuwsbrief uit ter gelegenheid vijfjarig bestaan

De Letselschadehulpdienst bestaat vijf jaar. Ter gelegenheid van haar eerste jubileum is een nieuwsbrief verschenen. Daarin blikt hij onder meer terug op het ontstaan en de ontwikkeling in de afgelopen jaren, de samenwerking met Raasveld Expertise, en spreekt hij zijn trots en de overtuiging uit dat “wij met Dé LSHD een toegevoegde waarde leveren voor de behandeling van Personenschade.”

Over het ontstaan schrijft hij: “Ideeën over innovaties/veranderingen komen vaak voort uit frustratie. Hier zijn vele voorbeelden van te vinden. Mijn frustratie ontstond al vele jaren voor 2015, het jaar dat Dé LSHD haar schreden zette binnen de branche van Personenschades. Meer en meer merkte ik dat wij veelal informatie ophaalden bij belanghebbenden en de schade vervolgens compenseerden in geld. Het frustreerde mij dat vervolgens de mensen zelf een oplossing moesten zoeken”, aldus De Haan, volgens wie naast een financiële compensatie er ook andere behoeften zijn aan de zijde van belanghebbenden. “Deze behoeften zijn primair en ontstaan vaak direct na een ongeval. Wie de Pyramide van Maslow kent, weet hoe belangrijk de Primaire fysieke behoeften en bestaanszekerheid zijn. “

Hij vervolgt: “In de afgelopen vijf jaar hebben wij heel veel mensen kunnen helpen. Wij begonnen met één Binnen Hulpcoördinator en hebben er nu vier. De naam van Dé Letselschadehulpdienst staat als een huis, evenals onze dienstverlening. De dienstverlening is uitgebreid en steeds meer maatwerk geworden. Daar mogen wij best trots op zijn. Zonder de partijen, zoals InShared, die vertrouwen in ons hadden, ons ook foutjes lieten maken, zouden wij nooit gekomen zijn tot wat wij nu zijn. Als u vraagt naar mijn ambitie? Dan ligt deze erg hoog. Ik zou graag zien dat hulpverlening zoals die van Dé LSHD een standaard onderdeel wordt in de autoverzekering. Niet alleen de auto afslepen, maar ook de inzittenden voorzien in de eerste behoeften. Ik ben en blijf er van overtuigd dat, dit het beste begin is van een letselschadedossier. En u kent het gezegde: “een goed begin is het halve werk”.

In de nieuwsbrief staan verder interviews met Lex Stegerhoek, één van de grondleggers van Dé Letselschadehulpdienst, komen de eerste opdrachtgever,  de eerste binnenhulpcoördinator Wilco Wessels, de eerste  belanghebbende(n) en buitenhulpcoördinatoren Astrid Merkx en Ton Kolkman  aan het woord en wordt teruggeblikt op het eerste seminar. De uitgave wordt gecompleteerd door artikelen over het providerbeheer,  één van de belangrijkste kerntaken van Dé Letselschadehulpdienst en een greep uit de meest opvallende dossier van de afgelopen jaren.

Kijk hier voor de volledige nieuwsbrief: https://publicaties.deletselschadehulpdienst.nl/nieuwsbrief-lshd-november-2020/