Crawford & Company en BosBoon willen met krachtenbundeling bovenaan de lijstjes te komen van zowel opdrachtgevers als talentvolle professionals


“De overname biedt een verbreding en uitbreiding van ons beider dienstenpalet aan onze bestaande relaties en  versterkt daarmee de marktpositie van Crawford Global Technical Services in ons land, ook richting potentiële  opdrachtgevers”, zo omschrijven  de beide managementteams van  Crawford & Company en BosBoon expertise de voordelen van hun recente krachtenbundeling in een interview in Risk & Business Magazine

Op de ‘waarom?’-vraag valt bij beide partijen  het woord ‘synergie’. BosBoon voert aan dat beide bedrijven elkaar op tal van onderdelen en disciplines prima aanvullen en zo hun dienstverlening en productenaanbod naar de eigen opdrachtgevers toe verder kunnen uitbreiden en verbeteren.  “Door deel uit te gaan maken van Crawford kunnen we profiteren van de reikwijdte en schaal van de dienstverlening en innovatie die Crawford biedt om echt onderscheid te kunnen maken in het niveau van dienstverlening, zowel in Nederland als wereldwijd.”

Volgens Crawford  ondersteunt de overname haar strategische doel om haar marktpositie te versterken in alle gebieden waarin het actief is. “BosBoon vormt  een goede aanvulling op onze huidige dienstverlening in het hogere ‘GTS’-segment zowel in Nederland als daarbuiten. Daarnaast heeft sinds de oprichting in 2000 een specifieke plaats in de schaderegelingswereld verworven op  het gebied van Liability, CAR, Technische Varia en Letselschade, alsmede Marine, Property en TPA. Vooral voor de drie eerstgenoemde branches waren wij al geruime op zoek naar verdere expansie en daarmee is nu een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Zelf zijn we van oudsher in ons land sterk op het gebied van brand,  transport en TPA en ook op die terreinen kunnen we onze positie door deze acquisitie verder versterken.”   

Onder eigen naam verder

Er verandert op korte termijn niet veel. Zowel Crawford als BosBoon blijven hun werkzaamheden vooralsnog onder eigen naam voortzetten en met de eigen  medewerkers, al ligt het voor de hand dat de kantoren die beide bedrijven nu hebben in Amsterdam en Eindhoven op een keer worden samengevoegd. De overige bestaande kantoren in Capelle aan den IJssel/Rotterdam, Drachten en Apeldoorn blijven eveneens in gebruik.

BosBoon blijft de komende tijd als onafhankelijk bedrijf actief binnen de Crawford Groep en zal haar dienstverlening ongewijzigd en onder eigen naam voortzetten. “Dat de naam BosBoon op dit moment gehandhaafd blijft, is een bewuste keuze”, benadrukt De Kock. “BosBoon heeft sinds haar oprichting in de markt een goede naam en reputatie opgebouwd als deskundige en betrouwbare businesspartner op expertisegebied, met een eigen, trouwe klantenkring. Als we die naam nu zouden laten verdwijnen, zou er sprake zijn van kapitaalvernietiging en dat zou natuurlijk zonde zijn. We willen toewerken naar een natuurlijke transitie van het merk in de Crawford familie.”

2024

Op de vraag waar zij over drie jaar willen staan, antwoord Crawford’s Country Manager Niels de Kock met “succesvol geïntegreerd te zijn en daadwerkelijk uitgegroeid te zijn tot één van de grotere multibranche expertisebureaus in ons land, zowel op het gebied van high end schades als TPA. En hebben we daadwerkelijk bewezen een natuurlijke combi te zijn en zijn we een aantrekkelijke werkgever voor expertise en claimsmanagementprofessionals.”

 BosBoon’s directeur Mathy Boon vult aan: “Ons gezamenlijke doel is tweeledig. Enerzijds willen we door onze krachtenbundeling onze positie in de markt verder versterken. Met als ultieme doel uiteindelijk bovenaan de lijstjes terecht te komen van zowel opdrachtgevers als talentvolle professionals.  En anderzijds  talentvolle nieuwe collegae aantrekken waarmee we de continuïteit van ons mooie bedrijf in de toekomst waarborgen. Ook bij deze talenten staan we graag bovenaan het bellijstje!”

Klik hier voor het volledige artikel: https://www.riskenbusiness.nl/wp-content/uploads/2021/11/RB-4_2021.pdf