Arntz | van Helden opent nieuw kantoor in Nieuwleusen en stelt Rutger Fortuin aan als maritiem schade-expert

Expertisebureau Arntz | van Helden bv opent per 1 oktober a.s. een nieuwe vestiging in het noorden van het land. Op die datum neemt Arntz | van Helden intrek in een nieuw pand aan de Rollecate 71 in Nieuwleusen, nabij Meppel. Het nieuwe kantoor zal bemand worden door twee reeds in de regio wonende schade-experts Henk Scholte (maritiem) en Wijtze Visser (landmateriaal). Het tweetal wordt eveneens per 1 oktober a.s. aangevuld met maritiem expert Rutger Fortuin. 

Volgens adjunct-directeur Mark van Hamersveld is met een tweede vestiging in Noord-Nederland een al langer levende wens van Arntz | van Helden in vervulling gegaan. “We zien zeker na de overname van Halyard Survey en Halyard Risk het aantal opdrachten in de regio gestaag groeien, zowel op maritiem gebied (expertises, taxaties en zogeheten JH-143 risico inspecties van scheepswerven) als op het gebied van land- en werkmaterieel. Hierdoor kunnen we opdrachtgevers in de regio nóg beter van dienst zijn en wordt tevens de continuïteit van onze serviceverlening naar de toekomst gewaarborgd.”

De nieuwe maritiem expert Rutger Fortuin is inmiddels ruim 10 jaar werkzaam in de maritieme expertisebranche. In 2010 startte hij zijn carrière bij SON scheepsverzekeringen. Hier werkte hij ruim zes jaar als marine surveyor. Sinds januari 2017 werkt hij in eenzelfde functie bij TVM verzekeringen. Over zijn overstap naar Arntz | van Helden zegt hij: “Ik wil me als maritiem expert verder ontwikkelen. Bij TVM heb ik mij vooral bezig gehouden met expertises in de binnenvaart en aan plezierjachten. Bij Arntz | van Helden is het werk- en aandachtsgebied veel breder, zoals bijvoorbeeld zeecasco (nationaal en internationaal), offshore en grotere jachten. Ik zie deze baan dan ook als een interessante nieuwe uitdaging.”