Antea investeert in letselschadebureau JBL&G en MAB

Investeringsmaatschapij Antea heeft een meerderheidsbelang van 64% genomen in Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V. (JBL&G) en Medisch Advies Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht B.V. (MAB). Het management van beide bedrijven heeft de resterende aandelen in handen.De onderneming heeft 50 FTE in dienst en heeft vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Deventer en Groningen. Zij behoort naar eigen zeggen tot de Top-3 in deze markt met een omzet van € 6,6 miljoen in 2021.

Steffy Roos du Maine, tot voor kort 100% eigenaar van JBL&G en MAB, behoudt een belang van 18% in de onderneming. Het managementteam bestaande uit Frederik Lieben (Chief Operational Officer), Tias Hooijenga (Chief Solutions Officer), Esther Heijnen (Chief Customer Officer), en Rowena Riemersma (Chief Happiness Officer) hebben gezamenlijk een belang van 14% verworven en Antea 64%.

Frederik Lieben zal na de transactie de rol van algemeen directeur vervullen. Steffy Roos du Maine blijft (parttime) operationeel betrokken bij de onderneming. Er is een personeelsparticipatieplan opgezet waarbij personeelsleden de gelegenheid krijgen certificaten van aandelen te kopen. Voor JBL&G wordt de komende jaren een verdere groei verwacht, zowel door de opening van nieuwe vestigingen als door de toevoeging van mogelijk nieuwe rechtsgebieden, zoals arbeidsrecht.

Steffy Roos du Maine: “Deze transactie is een logische stap in de ontwikkeling van JBL&G. Nadat ik het bedrijf in 2013 van mijn moeder heb overgenomen is het nu een mooi moment om de onderneming gedeeltelijk over te dragen aan het management en Antea. Na een uitgebreide selectie hebben we heel bewust voor Antea gekozen, gezien de vrijheid die zij geven aan het management van hun participaties. Dat past goed bij ons. Ik vind het ook heel gaaf dat nu deel uitmaken van een club met zo’n groot netwerk van ondernemers.”

Frederik Lieben: “Ik ben heel blij met de kans die Steffy en Antea mij en de andere managementteamleden geven. Ik ben sinds 2016 werkzaam bij JBL&G en we zien nog veel groeimogelijkheden. Zo openen we binnenkort een vestiging in Den Haag en verwachten we later dit jaar een kantoor in de omgeving Tilburg te openen. Het is belangrijk dat we goed bereikbaar zijn voor onze cliënten.”

Roelant Scheepens, partner bij Antea: “JBL&G is een mooie aanwinst voor de Antea-portefeuille. We vinden de letselschadesector een branche die nagenoeg conjunctuurongevoelig is met goede groeimogelijkheden. JBL&G is als nummer 2 in de markt een zeer geschikte basis voor verdere groei. Arbeidsrecht, waar mensen die ontslagen worden behoefte hebben aan juridische ondersteuning bij een vaststellingsovereenkomst, lijkt bijvoorbeeld een kansrijke toevoeging. We hebben binnen onze kring van participanten een aantal zeer geschikte kandidaten voor een commissariaat bij JBL&G die voor het management als klankbord kunnen optreden bij de strategische kansen die deze onderneming heeft.”