Context aan zee 2023 met bredere relatiekring weer als vanouds geanimeerd


Een nieuwe naam – Context aan Zee ipv RVJ aan Zee – maar voor de rest was het jaarlijkse relatie-event bij strandtent de Zeemeeuw in Noordwijk aan Zee vorige week dinsdag weer gezellig en geanimeerd als vanouds. Maar wel met een bredere relatiekring. Immers, RVJ Experts heeft zich dit jaar aangesloten bij Context, dat in de afgelopen jaren ook letselbureau Lindesk en maritiem bureau Interlloyd Averij integreerde.

Tijdens het druk bezochte bijeenkomst op een warme nazomerdag droeg Pieter Paul Verhorst (RVJ) symbolisch het stokje over aan Michael Blonk, managing Partner bij Context bv. In een korte toespraak keek hij terug op de afgelopen jaren, waarin veel is gebeurd. “De wereld is veranderd en wij zijn gegroeid. Het belang van een goed netwerk, zowel Nationaal als Internationaal, stond voor ons niet ter discussie. Voor wat betreft brand-bedrijfsschade en aansprakelijkheid was ons netwerk sterk ontwikkeld. Aan andere disciplines zoals transport marine en letsel ontbrak het nog. Om onze opdrachtgevers waaronder een aantal Nederlandse Multinationals over de hele breedte op het gebied van schade-expertise te kunnen bedienen zijn we op zoek gegaan naar partners. Op 18 november 2019 resulteerde dat in de samenwerkingsovereenkomst met Lindesk die sindsdien onze partner is op het gebied van letselschade. In de coronaperiode werd het contact met Interlloyd Averij intensiever. Onze Context International collega’s zochten met regelmaat goede transport en marine experts. De gentlemens-agreement met ILA  hebben we begin dit jaar omgezet in een officiële samenwerkingsovereenkomst.”

Waarom  Lindesk, Interlloyd en Context? “Al bij de eerste ontmoetingen herkenden we in elkaar dezelfde ambitie en aanpak. Met nadere woorden het klikte gewoon. Voor mij een belangrijke basis voor succes.Toen kreeg ik in november 2022 ineens een telefoontje van Pieter Paul, of ik een broodje met hem wilde eten. RVJ was aan het onderzoeken hoe men verder wilde in de toekomst. Om een lang verhaal kort te maken, op 1 april 2023 zijn we dan ook officieel samengegaan. Niet verloofd maar direct getrouwd. En dat voelt goed! Het is net of we al jaren collega’s zijn.  De komst van het RVJ team en de samenwerkingen maken dat we als Context een breedte speler zijn geworden van formaat in de huidige expertise wereld zonder afbreuk te doen aan de eerder genoemde kernwaarden. Sinds ons vorige jubileum zijn we verdubbeld in het aantal mensen. Ik ben dan ook trots op wat we hebben bereikt.”

Hij sloot af met de woorden: “Nu staan we voor de volgende uitdaging, die is overigens niet uniek. Vele ondernemingen kampen met hetzelfde vraagstuk:Hoe krijg ik de juiste jonge mensen aan boord en hoe behoud ik ze? Zodat we als Context in staat blijven om ook in de toekomst de kwaliteit te blijven leveren die jullie van ons gewend zijn. We hoeven ons de komende 5 jaar dus niet te vervelen. Onze groei is mogelijk gemaakt door jullie! Een trouwe schare opdrachtgevers. Zonder jullie vertrouwen hadden we dit nooit kunnen realiseren. Dit feestje heeft dan wellicht de titel 65 jaar RVJ en 15 jaar Context, het is eigenlijk bedoeld om jullie te bedanken voor dat vertrouwen.Op jullie wil ik toosten en ik hoop dat we jullie als ‘expert-unique’ nog vele jaren van dienst mogen zijn.


   V.l.n.r. Michael Blonk, Maarten van der Linden, Bert van Riessen en Pieter-Paul Verhorst. I