OSB Platform Reconditionering houdt op 10 oktober tweede open bijpraatbijeenkomst voor alle marktpartijen

 

In navolging van de succesvolle bijeenkomst van bedrijven actief in reconditionering van vorig jaar houdt het Platform Reconditionering van (schoonmaak)brancheorganisatie OSB op 10 oktober a.s. opnieuw een informatieve marktbijeenkomst voor alle bedrijven (ook niet OSB-leden) die actief zijn in de reconditioneringsbranche. Doel van deze bijeenkomst, die van 14.00 tot 16.00 uur (met aansluitend netwerkborrel) plaatsvindt in De Leilinden in Soest, is het bijpraten over de ontwikkelingen in de bedrijfstak.

Hans de Jong van Search zal  een presentatie verzorgen over asbest en wetgeving. Daarin zal hij onder meer ingaan op de nieuwe asbestnorm die per 1 maart 2017 van kracht is en over het functioneren van de saneerder op de locatie en aansprakelijkheid. Aansluitend zal Onno Sleurink (a.s.r) spreken in zijn hoedanigheid van voorzitter van het College van Deskundigen van Duurzaam Herstel over dit label van een coalitie van vooruitstrevende verzekeraars op gebied van duurzaamheid. Daarna zullen vanuit het Platformbestuur Reconditionering Willem de Brouwer, Marlies van der Meulen en Rob Meershoek) de aanwezigen bijpraten over o.a. de Stichting Salvage, opleidingen en over het Nationaal Calamiteiten Plan (NCP). Het officiële programma wordt afgesloten met een rondvraag en gezamenlijke discussie, waarna een netwerkborrel zal plaatsvinden. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via Ilse Mariën , Coördinator Specialismen & Platforms:  i.marien@osb.nl.

Speerpunten Platform Reconditionering 2017

Het Platform Reconditionering zal zich in 2017 richten op:

Communicatie: Naast de reeds gehouden ledenbijeenkomst in mei en de hierboven vermelde themabijeenkomst in oktober wordt aandacht besteed aan de interne communicatie via een nieuwsbrief en aan de externe communicatie aan verzekeraars en experts (via overleggen, artikelen in bladen en nieuwsbrieven etc. Ook wordt verder invulling gegeven aan het communicatieplan.

CAO: het maken van een overzicht van wensen en prioriteiten voor de onderhandelingen van de CAO van 2019 en verder.

Opleidingen: via het volgen van ontwikkelingen bij de RAS m.b.t. opleidingen en examens.

Code: Het over het voetlicht brengen van de Code Verantwoord Marktgedrag bij individuele verzekeraars en het verder uitwerken van het idee om als Platform een standaardbestek te maken: Hoe doen we zaken met elkaar en houden we het helder en open en clean.

Lobby: Het voeren van gesprekken met Verbond van Verzekeraars en NIVRE teneinde als aanspreekpunt/loket te fungeren van deze partijen en om de relatie te verbeteren.

Stichting Salvage: Het periodiek voeren van gesprekken over o.a. kwaliteitscriteria schadestopbedrijven.

Facturatieproces: Het verder gaan met het voeren van gesprekken met individuele verzekeraars om proactief te sturen op procesverbeteringen.

Nationaal Calamiteiten Platform (NCP): Het toetsen van de insteek NCP tijdens ledenbijeenkomst in mei 2017 waarna vervolgoverleg hierover ingepland zal gaan worden met de Stichting Salvage.