Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lunch & Learn – Cyber: Cyberverzekering in rechtsvergelijkend perspectief – USA & Europa (AVG)

14 januari @ 12:00 - 13:30

14 januari 2019- van 12:00 tot 13.30 uur bij MS Amlin in  Amstelveen een nieuwe bijeenkomst in het kader van het lunch– & learn-programma.Tijdens deze Lunch & Learn bespreekt mr. Nynke Brouwer (Dirkzwager legal & tax) in hoeverre de AVG organisaties inderdaad stimuleert om een cyberverzekering af te sluiten en in hoeverre de cyberverzekering op verschillende aspecten van de AVG aansluit. Daarbij zal regelmatig een uitstapje naar het Amerikaanse privacyrecht worden gemaakt. 

In een toelichting op het programma schrijft de VNAB: “In de Verenigde Staten vormt specifieke privacyregelgeving met meldplichten en boetes een belangrijke beweegreden voor organisaties om zich tegen cyberrisico’s te verzekeren. De verwachting is dat de AVG (GDPR) een boost zal geven aan de Europese cyberverzekeringsmarkt, onder meer omdat de AVG ook een meldplicht voor datalekken en hoge boetes omvat.”

Deze Lunch & Learn vindt plaats in Amstelveen en is een herhaling van de Lunch & Learn van 17 december 2018 in Rotterdam.

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
12:00 - 13:30

Organisator

VNAB

Locatie

MS Amlin, Amstelvee