Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

25 maart: IFV Incidentsonderzoeksdag ‘Als de rook om je hoofd is verdwenen’

15 maart

De Brandweeracademie en Brandweer Nederland organiseren op 15 maart a.s. bij het IFV voor de vijfde keer de Incidentonderzoeksdag, waarop het leren van incidenten centraal staat. Het thema dit jaar is rook. In het plenaire deel legt lector Brandpreventie René Hagen uit waarom de praktijk van rookverspreiding weerbarstiger is dan de theorie. Ricardo Weewer, lector Brandweerkunde, gaat vervolgens in op de hernieuwde kijk als referentiekader bij brandbestrijding.

In de deelsessies komen de volgende onderwerpen aan bod: wat is rook precies en wat zijn de gevaren, de impact van (sociale) media op hulpverleners, branden met maatschappelijke impact en simulaties van rookverspreiding en rookgasexplosies. Tot slot is er ook aandacht voor werkvormen die kunnen helpen bij het leren van incidenten. D

De onderzoeksdag is bestemd voor voor iedereen werkzaam in de risicobeheersing, incidentbestrijding (bevelvoerders, OvD’s), vakbekwaamheid en onderzoek. voor meer informatie: IFV Kennisevents, e-mail kennisevents@ifv.nl, telefoon 026 355 22 08.

Gegevens

Datum:
15 maart

Organisator

Brandweeracademie

Locatie

IFV Arnhem