Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

25 januari: EMN Masterclass: Waarde van technisch bewijs in transportschaden maakt winst of verlies’.

25 januari 2018 @ 16:00 - 19:30

EMN vervolgt ook in 2018 haar Masterclasses.  Op 25 januari a.s. vindt aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam (Van der Goot Gebouw) de eerste editie van het nieuwe jaar plaats. De bijeenkomst staat dit keer in het teken van transport en heeft als titel ‘Waarde van technisch bewijs in transportschaden maakt winst of verlies’. 

In een toelichting op het onderwerp schrijft EMN: “Met miljoenen bewegingen per dag is transport een wereld op zich. Dat geldt ook voor transportrecht en transport-gerelateerde schades: de internationale verdragen en ingewikkelde aanvullende contractvoorwaarden maken dit tot een complex en dynamisch vakgebied. Tijdens deze EMN Masterclass gaan we in op een specifiek onderdeel hiervan: de noodzaak van technisch bewijs. Een technisch transport-expert en een advocaat gespecialiseerd in transportrecht belichten aan de hand van praktijkgerichte casuïstiek wat het belang van technisch bewijs is. Het kan zomaar het verschil maken tussen winst en verlies!”
Programma

De bijeenkomst begint om 16.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur) en wordt omstreeks 19.30 uur afgesloten met een netwerkborrel. Na het welkomstwoord door Frank van Alphen, manager EMN Marine,  houdt Rob van der Linde, eigenaar van Target Surveys, een presentatie. Hij  heeft al 39 jaar ervaring als technisch specialist, waarvan sinds 2004 als zelfstandig ondernemer. Voor die tijd werkte hij als technical supervisor in de maritieme sector. In geval van schades verricht hij onderzoeken naar oorzaken van schades aan goederen en equipment. Daarnaast doet hij ook onderzoeken gericht op het voorkomen van schade.

Na de pauze  verzorgt  Leendert van Hee, partner bij Van Traa met een brede proces- en adviespraktijk op het gebied van het (internationale) goederenvervoer, een inleiding. Hij is gespecialiseerd in transportschadeclaims en treedt onder meer op voor logistieke dienstverleners, verzekeraars en verzekeringsmakelaars.

Gegevens

Datum:
25 januari 2018
Tijd:
16:00 - 19:30

Locatie

Erasmus Universiteit Rotterdam