Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

19 april: Schouten Zekerheid: kennissessie ‘Cryptocurrencies ontcijferd’

19 april 2018 @ 16:00 - 18:00

Schouten Zekerheid organiseert op donderdag 19 april a.s. een kennissessie met als titel ‘Crypotocurrencies ontcijferd’. Plaats van handeling is het VNAB Kennis- en Ontmoetingscentrum in Rotterdam. Ervaren sprekers geven tijdens deze bijeenkomst antwoord op vragen als ‘Wat is blockchain en hoe gaat dit onze wereld veranderen?’, ‘Worden de economische gevolgen van de Brexit onderschat?’ en ‘Wat zijn de (nieuwe) mogelijkheden binnen de kredietverzekeringsmarkt?’

In een toelichting schrijft de assurantiemakelaar: “Dagelijks hebben we het over de Bitcoin, Ripple, Ethereum en ga zo maar door. Massaal zijn deze digitale munten gekocht. Betekent de opkomst van deze cryptovaluta dat er straks geen euro’s, yens en dollars meer zijn? Wat betekent dit voor uw organisatie? En verdwijnt door blockchain ook uw betalingsrisico? Oftewel, is blockchain de Brexit van de kredietverzekering?”

Een specialist op het gebied van blockchaintechnologie vanuit Euler Hermes zal ingaan op het effect van deze nieuwe ontwikkeling op de economie. Vervolgens zal Ralph van Helden, country manager bij Lloyds of London, meenemen naar de dagen voor, tijdens en na de Brexit. Hoe moet u hierop anticiperen? Hij heeft dagelijks te maken met vraagstukken over deze ontwikkeling en geeft concrete handvatten voor de Nederlandse ondernemer. Als laatste zal Astrid Wijnveldt, Specialist kredietverzekeringen bij Schouten Zekerheid, toelichten welke oplossingen kredietverzekeraars in binnen- en buitenland bieden en welke keuzes er gemaakt kunnen worden.

De bijeenkomst, waaraan geen kosten zijn verbonden, begint om 16.00 uur (ontvangst vanaf 15.30 uur) en wordt omstreeks 17.45 uur afgesloten met een netwerkborrel. Aanmelden kan via deze link:  http://schoutenzekerhe.m9.mailplus.nl/genericservice/code/servlet/React?wpEncId=aWQ5iWFxG7&wpMessageId=1204&userId=3900562&command=viewPage&activityId=test&encId=1.

 

 

 

.

Gegevens

Datum:
19 april 2018
Tijd:
16:00 - 18:00

Organisator

Schouten Zekerheid

Locatie

VNAB Kennis- en ontmoetingscentrum
De Boompjes 251
Rotterdam,
+ Google Maps