UvA: Module Enterprise Risk Management begin april van start

De Universiteit van Amsterdam gaat op 4 april a.s. weer van start met de module Enterprise Risk Management, een specialisatie van het tweejarige masterprogramma Verzekeringskunde. De module omvat zeven hoorcolleges van elk drie uur die in april, mei en juni in de Nederlandse taal wordt gegeven bij de UvA op het Roeterseiland Complex M-Gebouw aan de Plantage Muidergracht 12 in Amsterdam.

De opleiding is bestemd voor professionals uit de riskmanagementsector en anderen die in hun beroepspraktijk te hebben met een veelheid aan risico’s, zoals bijvoorbeeld controllers, treasurers, accountants, consultants of (toekomstige) risk-managers, en hun kennis over risk management (verder) willen verdiepen. De cursus is direct toepasbaar in de beroepspraktijk in uiteenlopende branches. Van het bankwezen en de verzekeringsindustrie. Aan bod komen onder meer kennis van de literatuur over Enterprise Risk Management, weten welke kwantitatieve methoden en technieken er zijn om de risicoportefeuille te analyseren, leren wat de portefeuilletheorie en optietheorie inhouden, toepassingen van het actuariële begrippenapparaat kennen, kennis van externe regelgeving zoals Sarbanes Oxley, Basell III en Solvency II, weten hoe je interne organisatorische aspecten analyseert aan de hand van bijvoorbeeld COSO modellen en kennis van invloed van risico’s op banken, verzekeraars en andere organisaties. De module wordt afgesloten met een tentamen

Na succesvolle afronding zijn de deelnemers volgens UvA in staat op managementniveau te adviseren over Enterprise Risk Management, helder en eenvoudig communiceren over de soms complexe materie, de voordelen van ERM kwantitatief en kwalitatief onderbouwen (bijvoorbeeld voor aandeelhouders), de risicoportefeuille in kaart brengen en scenario’s uitwerken, een ERM-beleid ontwikkelen en de structurele implementatie van het beleid faciliteren. Voor nadere informatie over (het programma) van de module Enterprise Risk Management en voor aanmelden: https://goo.gl/0TZRTg. Voor info over het in company aanbod: email:  vzk@uva.nl, tel. (020) 525 61 32.

Bij de foto de geslaagden van de masteropleiding Verzekeringskunde.