Startup Saltrex lanceert online B2B-veilingplatform voor schade- en restpartijen

Startup Saltrex heeft samen met medeoprichter VenturesOne een B2B online veilingplatform ontwikkeld waar beschadigde en/of secundaire goederen, zoals grondstoffen, opnieuw verhandeld kunnen worden. Het platform, dat in nauwe samenwerking is ontwikkeld met verzekeraars, P&I Clubs, schade- experts en traders, is gebouwd om kopers en verkopers uit de gehele wereld in direct contact met elkaar te brengen, waardoor lokale partijen toegang krijgen tot een wereldwijde markt.

“Op die manier brengt het platform een transparante en toepasselijke oplossing voor alle partijen die belang hebben bij secundaire en of beschadigde grondstoffen en ladingen. Het gaat onder meer om verzekeraars en hun verzekerden, goederenexperts, rederijen en handelaren, die regelmatig met schade- en restpartijen in onder andere containervervoer, opslag en bulkcommodity’s worden geconfronteerd. Wereldwijde gebruikers kunnen direct met elkaar in contact komen en snel, direct en veilig met elkaar handelen. En dit allemaal in een beschermde, transparante en veilige omgeving”, zegt initiatiefnemer Michael Hajdasinski, die tussen 2001 en 2015 als advocaat en later als partner heeft gewerkt bij Van Traa Advocaten in Rotterdam. Dun & Bradstreet (B2B verificatie en sanctie-checks), Jumio (ID verificatie) en ICEPAY (escrow agent) zijn als servicepartners aan Saltrex verbonden.

Compliant, veilig en transparant

Sinds begin 2017 faciliteert Saltrex veilingcategorieën voor een grote verscheidenheid aan goederen, zoals bijvoorbeeld rijst, olie en transformatoren. Om hiervan gebruik te kunnen maken dienen belangstellenden, zowel aanbieders van partijen als geïnteresseerde kopers, zich eenmalig kosteloos in te schrijven. Vervolgens worden zij uitvoerig gescreend, wat deelnemende partijen een extra zekerheid geeft van doen te hebben met betrouwbare partijen die voldoen aan alle compliance-eisen (o.a. UBO).  Na screening kunnen partijen gebruik maken van het platform: experts, verzekeraars en andere bedrijven kunnen via het platform goederen aanbieden, terwijl geïnteresseerde kopers kunnen profiteren van het wereldwijde netwerk aan aanbieders.

Door middel van een persoonlijk dashboard en een mobiele app ontvangen de gebruikers real-time updates over de goederen van hun interesse.  Hiervoor kunnen zij uit een 20-tal productcategorieën een selectie maken in welke goederen zij geïnteresseerd zijn. Ook kan een voorkeur naar regio worden aangegeven. Zodra een nieuwe partij wordt aangeboden worden geïnteresseerde kopers hierop geattendeerd. “De high- end beveiligde en compliant omgeving biedt de kopers en verkopers de veiligheid van het handelen en vervolgens zorgt de beveiligde escrow (betaal)omgeving voor een veilige en makkelijke manier van betalen zowel voor kopers als verkopers”, aldus Michael Hajdasinski

Hij zegt inmiddels te kunnen melden dat internationale verzekeraars en verzekeringsmakelaars zich hebben gemeld en belangstelling hebben getoond voor het platform. “De verwachting vanuit de markt is dan ook dat het platform kan uitgroeien tot dé plek voor het aanbieden en verkopen van beschadigde en/of secundaire goederen op een transparante en efficiënte manier.” Voor meer info: https://saltrex.com