PE-programma NIVRE voor de maand mei

 

Bij het NIVRE staan deze maand een aantal lezingen, seminars, trainingen, workshops en  bedrijfsbezoeken op het programma die voor en door de verschillende branchegroepen worden georganiseerd in het kader van de Permanente Educatie. Voor nadere informatie en aanmelden: www.nivre.nl.

Dinsdag 9 mei: Branche Brand: Kennisbijeenkomst kleine bedrijfsschades

De branche brand organiseert op dinsdag 9 mei a.s. de Kennisbijeenkomst kleine bedrijfsschades. Plaats van handeling is Hotel Van der Valk in Vianen van 15.30 tot 19.30 uur. Het doel van deze bijeenkomst, die bestemd is voor Register-Experts die in hun dagelijkse werkzaamheden als schade-expert met kleine bedrijfsschades in het MKB te maken krijgen, is om door middel van een theoretisch deel en diverse praktijkcasussen, ingebracht door de deelnemers zelf, op een interactieve manier kennis te delen over kleine bedrijfsschades (tot ca. € 5.000). Daartoe dienen deelnemers onder meer een goed uitgewerkt praktijkvoorbeeld in te leveren.

Woensdag 17 mei: Branche Aansprakelijkheid-Technische Varia / Agrarisch ‘Seminar Bouwrecht’

Voor de (kandidaat) ingeschrevenen van de branchegroep  Aansprakelijkheid-Technische Varia / Agrarisch wordt op woensdag 17 mei a.s. het seminar ‘Bouwrecht’ georganiseerd.  Van 15.00 tot 20.00 uur bij Van der Valk in Vianen. Tijdens dit seminar worden de actualiteiten in het bouwrecht en de laatste ontwikkelingen op het gebied van kabel– en leidingschade onder de aandacht gebracht.

Aan het seminar wordt meegewerkt door de beide advocaten Frank Schaaf, partner bij Ekelmans & Meijer Advocaten en Ancella Klunne van Staal Advocaten. Eerstgenoemde  zal  in zijn presentatie stilstaan bij het thema ‘Geschilbeslechting in de bouw: naar (nog) betere expertise rapporten’. In haar presentatie met als titel ‘Actualiteiten kabel- en leidingschade’ gaat Ancella Klunne in op de recente  wetswijziging Wion en de introductie van de nieuwe CROW publicatie 500 ‘Schade voorkomen aan  kabels en leidingen’. Verder zal zij stilstaan bij recente rechtspraak waarbij diverse casusposities zullen  worden behandeld.

Dinsdag 18 e n 25 mei : Alle branches : Helder rapporteren en Klantgericht e-mailen                                

Op 18 en 25 mei a.s. staat voor alle ingeschrevenen in het NIVRE-Register de tweedaagse training ‘Helder rapporteren en Klantgericht e-mailen’ op het programma. De cursus, die van 09.30 tot 16.30 uur plaatsvindt bij Van der Valk in Amersfoort, is erop gericht de begrijpelijkheid en lezersgerichtheid van rapportages te vergroten. Het gaat om een algemene tweedaagse training voor de verschillende doelgroepen van het NIVRE. Je leert hoe je een rapport formuleert in heldere, kernachtige taal en hoe je een klantgerichte e-mail opstelt. De cursus wordt voorafgegaan door een verplichte online taaltoets en afgesloten met een toets. Na afronding van de training ontvang je een certificaat.  Aanmelden: uitsluitend mogelijk via www.taalcentrum-vu.nl/nivre

 

Woensdag 24 mei : Alle branches: De psychologie van het schadespel

Op woensdag 24 mei vindt er een nieuwe editie plaats van de eendaagse training ‘De psychologie van het schadespel’, die in samenwerking met Bleeker training & advies speciaal is ontwikkeld voor het NIVRE. Doel is het effectief kunnen communiceren onder spanning en het leren de ‘angels’ uit een gesprek te halen. Het programma heeft een interactief en door het werken met een acteur ook een levensecht karakter. Tijdens het programma komen onder meer aan bod: het herkennen van gedrag, omgaan met vervelende vragen en weerstand, het beïnvloeden van jezelf en je eigen spanning en het beïnvloeden van de ander, emotie en agressie. De training wordt gegeven bij Bouw & Infra Park in Harderwijk.

:Dinsdag 30 mei: Branche Transport/Goederen: Expertisecafé ‘Veiling van secundaire en/of beschadigde lading’

Voor de branchegroep Transport/Goederen staat voor dinsdag 30 mei a.s. een nieuwe editie van het Expertisecafé op het programma. De bijeenkomst vindt van 19.00 tot 21.30 uur plaats in het Zalmhuis in Rotterdam en heeft dit keer als onderwerp ‘ Veiling van secundaire en/of beschadigde lading’. In zijn presentatie gaat Michael Hajdasnski van Saltrex BV in op de mogelijkheden om zelf via online tenders schadeverkopen voor opdrachtgevers te faciliteren. Daartoe heeft Saltrex in nauwe samenwerking met verzekeraars, P&I-verzekeraars, schade-experts en traders een online B2B veilingplatform opgezet om  kopers en verkopers van secundaire en/of beschadigde  grondstoffen en ladingen  met elkaar in contact te brengen. Sinds begin 2017 faciliteert Saltrex veilingcategorieën  voor een grote verscheidenheid aan goederen, zoals bijvoorbeeld rijst, olie en transformatoren.

Woensdag 31 mei: Branche Toedrachtonderzoeker en Coördinatoren Fraudebeheersing  ‘Het achterhalen van digitale gegevens’

Voor de ingeschrevenen van de branchegroep Toedrachtonderzoekers  en die van het geassocieerd Register Coördinatoren Fraudebeheersing (RCF) wordt op woensdag 31 mei a.s. het seminar ‘Het achterhalen van digitale gegevens’ georganiseerd. De bijeenkomst wordt van 14.30 tot 19.30 uur gehouden bij  Van der Valk in Vianen.

Over het centrale thema zullen drie gastsprekers het woord voeren:  Anne Sonnenschein van Het Verbond van Verzekeraars zal een presentatie verzorgen over het bestaande en nieuwe initiatieven voor de collectieve aanpak van cyber-criminaliteit en digitale fraude, zoals het Computer Emer-gency Response Team voor de verzekeringssector (CERT). Ook staat hij stil bij de toekomst in de aanpak van verzekeringsfraude gelet op de voortschrijdende digitalisering.

Vervolgens zal Ruud Elderhorst van Politie Digitale Expertise een inkijk geven in de wijze waarop de politie digitale opsporing onder de loep neemt met alle complexiteit die daar omheen hangt. Afsluitend zal de heer Henri Beek van Digital Investigation B.V. vanuit de praktijk uitleg geven over welke  ontwikkelingen er zijn op het gebied van internet rechercheren en van welke hulpmiddelen men gebruik kan maken bij deskresearch.