Klaas Brand vervolgt carrière bij Vanderwal & Joosten Expertisebureau BV

Klaas Brand vervolgt zijn bijna 25-jarige loopbaan in de expertisebranche per 1 januari a.s. bij Vanderwal & Joosten. Op die datum gaat hij net als zijn voormalig collega Laurens van Zeben aan de slag als senior schade-expert. “Het is de bedoeling dat Klaas in het eerste jaar zich het DNA van Vanderwal &Joosten eigen maakt. Als dat van beide zijden goed valt is het beider wens toe te treden als partner en op termijn in het managementteam aan te sluiten”, vertellen directievoorzitter Gerrit Taal en directielid Jurjen Witte, die beiden buitengewoon content zijn met het aantrekken van zowel Klaas Brand alsook met technisch expert Laurens van Zeben, eveneens afkomstig van Cunningham Lindsey, die dus ook per 1 januari 2017 zal gaan starten. “Met hen hebben we onverwachts snel onze beoogde versterking van onze productlijn Aansprakelijkheid gerealiseerd.”

Vanderwal & Joosten is een van oudsher gespecialiseerd technisch schade-expertisebureau, dat zich aanvankelijk vooral toelegde op het gebied van CAR, montage en aansprakelijkheid (AVB, BAV, rechtsbijstand, garanties). In 2014 verbreedde het bedrijf zijn dienstenpalet met een aparte productlijn Property (machinebreuk en bijbehorende bedrijfsschades, en (industriële) brand-, water-, storm- en bedrijfsschades. Het bedrijf telt met de komst van Brand en Van Zeben 35 medewerkers, van wie er 26 werkzaam zijn als schade-expert, verdeeld over de vestigingen in Amstelveen, Rotterdam en Utrecht. Daarnaast wordt geregeld een beroep gedaan op een viertal externe consultants, waarmee exclusieve samenwerkingsverbanden zijn aangegaan. Dit zijn Ger Koestering RA en dr. Jan Joling (beiden bedrijfs- en vermogensschade), prof. ir. Jan Stark (staal), dr. ir. Karel Terwel (constructieve veiligheid) en Leo Visser (beton- en trillingspecialist).

25 jaar in het vak

Klaas Brand is sinds 1992 actief in de expertisebranche, aanvankelijk bij EMN Expertise als adjunct-directeur. Hij werkte bij dit bureau 17 jaar, waarvan drie jaar ook als directeur van CED Personenschade. In 2008 stapte hij over naar GAB Robins Takkenberg als directeur Liability/CAR, een functie die hij na de fusie voortzette bij Cunningham Lindsey. Sinds januari 2015 bekleedde Brand de functie van commercieel directeur en general manager loss adjusting.  Eind september 2016 maakte hij bekend in goed overleg zijn werkzaamheden bij Cunningham Lindsey te hebben beëindigd, omdat zijn nieuwe rol, na een wijziging van de organisatiestructuur, niet langer aansloot bij zijn eigen ambities. Brand is enthousiast over de nieuwe uitdaging bij Vanderwal & Joosten. “Ik ben als het ware de enige niet-techneut binnen de organisatie. Ik heb altijd een goed gevoel gehad bij dit bedrijf en zijn management en dat werd versterkt in de gevoerde gesprekken. Er is niet alleen een zakelijke, maar ook een persoonlijk klik en dat vind ik belangrijk, zeker gezien de uitgezette visie, koers en plannen.  Ook de voorgestelde combi van vakinhoudelijk uitvoerend expertisewerk en op termijn een rol binnen het managementteam, sprak me buitengewoon aan. Ik kijk er dan ook naar uit om in januari bij Vanderwal & Joosten aan de slag te kunnen gaan.”