Grote opdrachtgevers sturen geen schadeauto’s meer naar Care

Leasemaatschappijen en verzekeringsmaatschappijen, waaronder Leaseplan, ALD Automotive en Noordhollandse 1816, sturen geen schadeauto’s meer naar Care nu de financiele houdstermaatschappij Erac surseance is verleend. Dat bevestigen diverse bedrijven desgevraagd aan Automotive.De Belastingdienst is volgens diverse bronnen inmiddels bezig met een inventarisatie bij alle Care-vestigingen. Vanwege geheimhoudingsplicht zegt de Belastingdienst geen mededelingen te kunnen doen. Ook de vestigingsmanagers bij Care zelf en de directie van de holding houden de kaken vooralsnog stijf op elkaar,meldt Automotive.

Erac Beheer, de holding waar Care Schadeservice onder valt, is surseance van betaling verleend. Dat blijkt uit het insolventieregister.Het is nog niet bekend wat dit voor de werkmaatschappijen van Erac betekent, aldus bronnen rond Care tegen Automotive. De aangestelde bewindvoerder is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

De bv Erac Beheer ,  waar Care Schadeservice en Van Leeuwen Services onder vallen, is door de rechtbank van Amsterdam nog net voor de jaarwisseling in surseance gesteld. De zaak is inmiddels overgedragen aan de Rechtbank Midden-Nederland. Enige aandeelhouder van Erac Beheer is Care International, wat in handen is van Rabo Investments.  Care is sinds vorig jaar in handen van de Rabobank en er was tot voor kort sprake van ver gevorderde overnamegesprekken.

Bron Automotive