Digitale Opsporing B.V. & Com-Connect B.V. keren terug naar Horst

 

Digitale Opsporing B.V. en Com-Connect B.V. keren na een verblijf van vijf jaar in Sevenum terug naar Horst. In samenwerking met Zegers Bouw Horst is het voormalige pand van Kleeven Control, aan de Nijverheidsstraat 8, aangekocht. In het jaar van het 10-jarig bestaan zullen beide bedrijven na een grondige renovatie vanaf begin juni volledig operationeel zijn op het nieuwe adres. In het nieuwe pand zal een volledig nieuw forensisch laboratorium worden ingericht met de nieuwste digitale hulpmiddelen en technieken.

De opleidingen worden, ook op deze nieuwe locatie, georganiseerd in een modern computer leslokaal, voorzien van alle nieuwste technieken en een fijne ambiance. “Met het nieuwe pand als basis kunnen Digitale Opsporing & Com-Connect op een verantwoorde wijze verder doorgroeien tot een nationale en Euregionale speler op het gebied van ICT-security, cybersecurity en digitaal forensisch (fraude) onderzoek”, verklaren beide bedrijven.

Het particuliere recherchebureau Digitale Opsporing is de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot een landelijk bekende speler in de bestrijding van cybercrime, digitaal forensisch onderzoek, fraudeonderzoek en opleidingen op dit gebied. Op het gebied van fraudeonderzoek kan Digitale Opsporing verschillende grote landelijke verzekeraars tot haar klanten rekenen. Digitale Opsporing B.V. biedt de volgende diensten met landelijke dekking aan: (recovery) onderzoek op hdd-recorders, foto-onderzoeken, internet recherche t.b.v. arbeidsongeschiktheidsonderzoek, fraudeonderzoek, onderzoek naar identiteitsfraude etc.

Com-Connect heeft zich in het afgelopen decennium gespecialiseerd in ICT-security vraagstukken. Met Security Scans, Pentesten, Website Audits, Phishing Audits en soortgelijke diensten zorgt Com-Connect ervoor dat haar klanten sterk staan in de huidige digitale maatschappij.

Het nieuwe adres luidt Nijverheidsstraat 8, 5961 PJ Horst, tel. (085) 48912 50.

Opleiding Internet Rechercheren+

Digitale Opsporing organiseert jaarlijks een aantal opleidingen en trainingen. Eén ervan is ‘Internet Rechercheren+, een tweedaagse praktijkgerichte training bestemd voor medewerkers bij bedrijven of overheidsinstellingen die vanuit hun functie het internet gebruiken om informatie te verkrijgen: particulier onderzoekers, fraude-onderzoekers, securitymanagers, bedrijfsrechercheurs, etc. Deelnemers worden getraind in technieken die ze in staat stellen op internet te zoeken naar personen en bedrijven, met behulp van openbare bronnen (waaronder social media) met inachtneming van hun eigen veiligheid, juridische kaders en privacywetgeving, zodat deze kennis en vaardigheden de deelnemers ondersteunen in de uitoefening van het hun dagelijks werk.

Aan bod komen onder meer de mogelijkheden en onderliggende technieken van internet, de juridische kaders (wat mag wél en wat mag niet, incl. privacywetgeving), zoeken op internet met het juiste gereedschap (browsers, zoekmachines, anoniem rechercheren), oefenen met werkbalk belangrijke openbare bronnen (>100), persoonsgericht zoeken op het internet en andere databanken, het opstellen van profielen van mensen en/of bedrijven, internet awareness (Welke sporen laat u (of de ander) achter)?, welke risico’s loopt u? en online preemployment screening.

De cursus wordt zowel als open inschrijving als op in-company basis aangeboden.
Bij de open-inschrijving staan trainingsinhoud, locatie, data en tijden vast: 6 en 7 april (vol), 20 en 21 april, 22 en 23 juni en 9 en 10 november 2017 op de trainingslocatie van Digitale Opsporing.  In- Company cursussen vinden naar keuze op locatie van de opdrachtgever plaats of op de locatie van Digitale Opsporing.

Voor meer informatie over deze training kunt u contact opnemen met ons opleidingssecretariaat via opleiding@com-connect.nl of telefonisch via 085 – 485 22 22