Bovag Schadeseminar: onduidelijkheid over cosmetisch en complex 

 

Prijsdifferentiatie is onontkoombaar voor schadeherstel, maar of dit moet op basis van complex en cosmetisch schadeherstel blijft vooralsnog onduidelijk. Dit was de strekking tijdens het door ca 250 personen bijgewoonde Bovag Schadeseminar gisteravond in het Bovaghuis in Bunnik, meldt Autoschadeportaal.nl vandaag op zijn nieuwssite.

Daarin kwam ook naar voren dat dat er nog vaal onduidelijkheid is over cosmetische en complexe schades. Zo hanteren  marktpartijen  hun eigen definitie voor complex en cosmetisch schadeherstel. Dat maakt de keuze moeilijk. Bovendien maakt Achmea helemaal geen verschil, maar hanteert juist merkerkend als criterium. Daarnaast zal er voorlopig nog een middengebied blijven van regulier schadeherstel.   kennen voordat je een keuze maakt.

Feit is wel dat prijsdifferentiatie onontkoombaar is. Want de tijd dat schadeherstellers alle schades kunnen herstellen lijkt passé, zeker nu bijna alle fabrikanten merkerkend schadeherstel omarmen vanwege de toegenomen complexiteit van auto’s. “Je moet als ondernemer een keuze gaan maken”, aldus Toine Beljaars,(Bovag Schadeherstel)..

Bron Autoschadeherstel